Wat kan je doen voor je wachtlijst?

Wat kan je doen voor je wachtlijst?

Er wordt veel gewacht in de zorg. Alles wordt eraan gedaan om dit zo aangenaam mogelijk te maken. Aan de telefoon sta je vaak even in de wacht. Er is dan een bandje die je vertelt dat je nog even geduld moet hebben. Als je mazzel hebt wordt er zelfs verteld hoelang je nog moet wachten. En met nog meer mazzel wordt teruggebeld op het moment dat je aan de beurt bent, ideaal. Ook in de wachtkamer wordt er van alles aangedaan om het wachten minder saai te laten zijn. Maar wat kan je doen voor je wachtlijst?

Wachtkamer

In de wachtkamer moet je ook wachten tot je aan de beurt bent. In de wachtkamer wordt het over het algemeen goed geregeld. Voor corona was er koffie/thee, speelgoed, tijdschriften en soms beeldschermen die jou ondertussen van informatie voorzien. Nu met de corona maatregelen wordt het misschien wat minder maar over het algemeen is het goed geregeld. Je maakt het cliënten zo aangenaam mogelijk zodat ze zich comfortabel voelen. Ook zorgt het voor tevredenheid van je client. En door al deze ’tussenoplossingen’ voor het wachten gaat de tijd een stuk sneller voor je client die aan het wachten is.

Wachtlijst

Dit is ook mogelijk voor je wachtlijst. Toch wordt er vaak weinig aandacht besteed aan deze groep cliënten. Maar voor hun is wachten ook best vervelend. Natuurlijk vullen ze hun tijd wel op met hun dagelijkse beslommeringen. Maar onderliggend weten ze dat ze nog opgeroepen worden voor een behandeling bij jouw praktijk. En dat wachten is niet fijn.

Met de techniek van tegenwoordig kunnen we zoveel meer dan een paar jaar geleden. Dit geeft ook de mogelijkheid om de cliënten op de wachtlijst de aandacht te geven die ze verdienen. Zonder dat je heel veel tijd hiervoor kwijt bent. Want die tijd van jou is kostbaar en wil je natuurlijk geven aan de cliënten die al wel aan de beurt zijn. Met de techniek die ik voor je wachtlijst gebruik ben je maar 1 keer wat tijd kwijt. Daarna zal het af en toe wat onderhoud nodig hebben. Hoe dit eruit ziet? En welke voordelen het voor jouw cliëntengroep kan hebben? Dat vertel ik je graag tijdens een gratis kennismakingsgesprek. Je kan dit gesprek rechtstreeks in mijn agenda inplannen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *