Waarom heb ik voor de naam VA Next Step gekozen?

Ik dacht laten we beginnen bij het begin. Daarom vertel ik in mijn allereerste blog waarom ik voor de naam VA Next Step heb gekozen. En dan denk ik dat het logo zich eigenlijk wel vanzelf verklaard.

Waar staat VA voor?

VA kan voor verschillende dingen staan die allemaal hetzelfde betekenen. De een noemt zich en virtueel assistente de ander virtual assistent. En weer anderen kiezen voor vp oftewel virtual professional. Maar allemaal nemen ze taken over van ondernemers. Taken waar een ondernemer op dat moment geen tijd of geen zin in heeft. Je kan een va inhuren voor een aantal uren per week of maand. Ze werkt vanuit zijn/haar eigen kantoor aan jouw bedrijf. Maar nu is nog steeds niet duidelijk wat een va doet. En dat is ook voor elke va anders. Waar sommige helpen met de financiële administratie. Neemt een andere va voor jou de telefoon op. Mijn expertise gaat over online marketing maar daarover later meer.

En waarom Next Step?

De keuze voor deze naam is tweeledig. Ik help zorgondernemers graag met hun volgende stap. En die volgende stap kan van alles zijn. Je kan bijvoorbeeld een hele nieuwe dienst of product willen neerzetten. Of je wilt zichtbaarder worden op social media. Wat wordt jou volgende stap? Ik ben benieuwd.
Zoals ik al zei was er nog een reden waarom ik voor Next Step heb gekozen. En dat gaat om mijn eigen volgende stap. Dit bedrijf is mijn eigen volgende stap in mijn carrière. Een hele leuke en aan de andere kant ook een hele spannende. Ik heb zin in dit avontuur. En ondertussen droom ik alvast over mijn volgende stap.

Online zichtbaarheid of online marketing?

Welk van de twee kies jij liever? Ik weet dat er genoeg mensen zijn die een hekel hebben aan het woord marketing. Zeker onder de zorgondernemers is dit niet een geliefd onderwerp. Vaak is het een onderwerp waarmee geworsteld wordt. Hoe ga ik mezelf verkopen zonder enorm aan verkopen te zijn. En ja, dat kan echt. Maar hoe pak je dat aan? Het is ook niet gek dat je hier als zorgondernemer mee worstelt. Want marketing is niet de reden waarom jij je bedrijf of praktijk bent gestart. Jij wil graag mensen helpen met hun probleem. Of je nu fysiotherapeut bent, diëtiste of een zorgboerderij hebt, jij wil gewoon mensen helpen.

Online ondernemer

Alleen vanaf het moment dat je een website hebt ben je ook online ondernemer. De meeste mensen die jou zoeken komen als eerst op je website terecht. En als deze niet de juiste of genoeg informatie biedt dan gaan ze al snel verder zoeken. En dan komen ze bij jou concurrent die net wel die informatie geeft waar ze naar op zoek zijn.

Door mijn achtergrond in de zorg help ik daarom juist graag zorgondernemers die worstelen met het online zichtbaar worden. Of het onderhouden van het online zichtbaar zijn. Ik heb ondertussen heel veel mezelf geschreven. Ik ben benieuwd wie jij bent. Met een gratis kennismakingsgesprek maak ik graag kennis met jou en je bedrijf. En vanaf nu zal ik meer inhoudelijke blogs schrijven over online zichtbaarheid of marketing ;-). Op mijn Instagram en LinkedIn deel ik nog veel vaker kleine tips. Dus hou ook deze accounts in de gaten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *