Slim omgaan met je content

Slim omgaan met content

Slim omgaan met je content

Content maken is nodig om online zichtbaar te zijn en te blijven. Maar de hoeveelheid werk je dit oplevert wordt er vaak niet bij gezegd. Veel ondernemers lopen hier tegenaan. Door slim om te gaan met je content werk je efficiënter en daardoor hou je het vol. Het lijkt misschien alsof een andere ondernemer het zo uit zijn mouw schudt maar vaak gaan er heel wat uren in zitten per maand. Hoe kan jij slim omgaan met de content die je maakt?

Blogartikelen

Blog artikelen kosten over het algemeen veel tijd. Toch is het verstandig om minimaal 1 keer per maand een nieuw blog artikel te plaatsen op je website. Alleen al voor google is het belangrijk om te laten zien dat je website niet stilstaat. Maar ook je cliënten blijven graag op de hoogte of willen geïnformeerd worden.

Iedereen heeft een andere manier van het plannen van het schrijven van blogartikelen. De een schrijft er een aantal achter elkaar. De ander schrijft liever iedere week iets. Voor iedereen werkt het anders. Wat wel voor iedereen een goede tip is om een lijst te maken met vooraf al een aantal onderwerpen waar je blog artikelen over kunnen gaan. En je werkt zo het ene na het andere onderwerp af. Zeker op momenten dat het heel druk is het fijn om terug te kunnen vallen op z´n lijst. Zijn er elk jaar of maand momenten dat het heel druk is. Probeer dan vooruit te schrijven voor deze momenten. Er is dan al stress genoeg.

Social media

1 social media post maken kost misschien niet heel veel tijd. Maar dit 12-15 keer per maand natuurlijk wel. Om goed zichtbaar te blijven op Instagram en Facebook is het toch zeker 3 keer per week nodig om iets te posten. Op LinkedIn kan je uitgaan van 3 keer per maand (of iedere week). Hoe plan je dit in?

Ook hiervoor geld dat als het laat afwachten je al snel tot de conclusie komt dat de week alweer voorbij is. Je kan kiezen om voor een hele maand vooruit te schrijven of voor een week vooruit. Plannen is heel belangrijk om het vol te houden.

Het hergebruiken van social media berichten kan! Stel je maakt voor vandaag een bericht en je post echt elke week 3 berichten. Dat zijn in een jaar 156 posts. Niemand weet wat jij een jaar geleden hebt neergezet. Je kan deze berichten weer gebruiken. Door een andere foto/ plaatje te gebruiken met dezelfde tekst heeft eigenlijk niemand door dat je dit doet. Natuurlijk kan dit niet met alle social media berichten maar een deel kan je met gemak weer gebruiken voor in het nieuwe jaar.

Uitbesteden

Natuurlijk scheelt het ook als je de berichten van je social media en blogartikelen alleen maar hoeft te schrijven en niet hoeft op te maken en te plannen. Bij VA Next Step kan dit voor je geregeld worden. Wil je daar meer informatie over? Plan dan hier een kennismakingsgesprek in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *