Planning van je online marketing

Planning van je online marketing

Waarom heb je een planning nodig voor je online marketing? Eigenlijk is het veel slimmer om eerst te bedenken wat je doel is met je online marketing en daarop een planning te maken. Maar laten we eerst eens kijken naar de vraag: Is online marketing eigenlijk wel nodig in zorgverleningsland? 

Sommige zorgondernemers keken eerst een beetje raar op toen ik het had over online marketing in een marktonderzoek. ‘Waarom zou je dat doen?’, was iemands grote vraag. Dus ik vertel hem wat de voordelen waren en wat denk je…. 2 maanden later kreeg ik een mailtje of we alsjeblieft een plan konden gaan maken. En daar zeg ik geen nee tegen.

Laten we nu stap voor stap te werk gaan. In 5 stappen zorg je voor een plan van je online marketing.

1. Bepaal je doel

Als je een doel hebt dan weet je waar je het voor doet. Je weet wat het nut is van het werk wat erin gaat zitten,  je houdt het daardoor beter vol. En je gaat strategisch aan de slag.

2. Doelgroep bepalen

Hoe ziet de beoogde doelgroep eruit? Wat is hun probleem, waar wil jij ze mee helpen? Wat is hun grote angst? En welk resultaat willen ze behalen?

3. Content

Op welke social media kanalen zit deze doelgroep? En hoe spreek je ze daar aan? Welke content ga je gebruiken? Denk aan social media posts, blog artikelen voor je website, digitale weggevers, video, podcast enz. En ga je hiervoor adverteren? 

4. Koppel social media aan je e-mailmarketing

Door e-mailmarketing te gebruiken zorg je ervoor dat je de gegevens hebt van mogelijk nieuwe cliënten. Deze kan jij benaderen via e-mailmarketing.

5. Verkoop

Zorg dat je ook daadwerkelijk jouw dienst of product aanbied zowel op je social media, met je e-mailmarketing en op je website. Je zou denken dat dit de laatste fase is maar schijn bedriegt.

Wanneer mensen tevreden terugkijken op de ervaring of je product kunnen zij weer ambassadeurs worden van jou. Ze raden jou aan bij anderen, en dat is de laatste fase. Want dan begint het weer van voor af aan.  

Zoals je ziet is het goed om altijd bezig te zijn met je doel in je achterhoofd. Zo verspil je geen tijd of energie. Dat zou zonde zijn. En het kan best zijn dat je onderweg ergens denkt dat je iets moet aanpassen omdat het anders loopt dan je had verwacht. Maar ook dat doe je weer met het doel in je achterhoofd.  

Wil graag samen met mij een plan op maat gaan maken voor je online marketing? Kijk dan eens op de pagina ‘Plan van aanpak pakket’ of maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek.   

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *